2009-03-13

Hemmasydd lekmatta.

Till alla med barnasinnet kvar kan jag rekommendera det Göteborgsbaserade företaget Little Red Stuga (skönt namn). De utvecklar produkter för barn med tanken om att i deras värld står barnet i centrum (borde det inte göra det för alla företag som gör produkter för barn?!) Jag förälskade mig så i deras Dreambag att jag var fräck nog att sy mig en liknande. Men till alla som vill ha en egen finns den att köpa på deras hemsida.


Till min Dreambag-inspirerade lekmatta har jag använt ett gammalt lakan från min egen barndom tillsammans med rosa och gul velour.

Little Red Stugas sköna sittsäck Kebnekaise.

4 kommentarer:

  1. Jag avundas dig som kan se något och sen sy liknande. Eller som kan sy överhuvudtaget...

    Jag kan inte. Och är nog lite för lat också. Trots att syster kan och har symaskin vill jag hellre att hon gör än att hon visar mig. Problemet är bara att hon inte alls är lika sugen på att sy åt mig som jag är.

    SvaraRadera
  2. vilken jättefin lekmatta!!! Vad är det du har stoppat blommans blad med? Hur stor är den i diameter typ? blev jättesugen på att göra en likadan!!!

    SvaraRadera
  3. Superfin. Jag sitter och planerar tyg osv.
    Hur mycket tyg gick åt?

    SvaraRadera
  4. Åh, vad kul att ni gillar den! Jag stoppade blombladen med vanlig fyllning för kuddar, finns att köpa i tygaffärer. Jag tycker dock att jag skulle stopppat dom mer, den är lite tunn och "fladdrig". Jag gjorde de stora blombladen ca 25-30 cm långa och pistillen i mitten är ca 15-20 cm i diameter. Den yttre ringen gjorde jag 90 cm i diameter och den sydde jag dubbel. Man kan med fördel stoppa den också, typ med ett gammalt täcke eller nåt. Tror jag köpte upp mot två meter av bottentyget och då fick jag endel över. Till bladen använde jag ett gammalt lakan. Man kan ju även göra blomman i typ bävernylon, då blir den ju lite mer avtorkningsbar. Kanske praktiskt när man har småttingar hemma:)
    Lycka till!

    SvaraRadera