2010-08-26

Af Swedalas bedårande sängkläder.

Idag sprang jag på det finaste av fina sängkläder jag sett på länge. Af Swedala heter det Boråsbaserade företaget som verkligen har lyckats med deras första kollektion. Herregud vad jag vill ha! NU!




2010-08-22

Åter i vardagen.


Då var helgen snart över. Det innebär att nu börjar vardagen på allvar. Elly har skolats in på nytt dagis och imorgon blir hennes första "riktiga" dag. Det blir även för första gången vi får känna på hur det kommer att gå att bo 2 mil utanför stan; vara tvungen att pendla samtidigt som vi har dagistider att passa. Är det detta som kallas för vardagspusslet?

Hur som haver, hösten blir i vanlig ordning fullspäckad. Vi försöker få till en kräftskiva här hemma till helgen (då det är den enda helgen vi kan på väldigt länge) och vi hoppas givetvis att många kan komma. Jag ser fram emot att få pynta trädgården med ljus och girlanger (det är det bästa med hösten, att det blir mörkt så man får tända ljus...allt blir så mycket mysigare då).

Jag har i alla fall fått mycket uträttat under veckan. Ellys rum är färdigtapetserat (utlovar bilder så fort det är helt klart) och sovrummet börjar sakta men säkert ta form. Idag har jag skruvat upp gardinstänger och hängt gardin i sovrummet (även här kommer bilder när allt är på plats).

Nu väntar jag bara på min lediga dag på torsdag. Då ska det shoppas gardiner, pynt, mys mm. Ååå, så skönt det ska bli att få lätta på plånboken;)
En liten förhandstitt från sovrummet.

2010-08-21

Soul of Himla

Jag har gått och förälskad mig i Himlas serie Soul of Himla. Kan helt enkelt inte sluta tänka på de vackra linnetygerna i perfekta färgkombinationer. Det är Ha-begär så det skriker om det!



2010-08-19

Manuel Canovas vackra Tolies.

Jag har alltid gillat Toilé de Jouy-mönster men aldrig haft någon plats där jag tyckt att det passat in. Men nu äntligen ska de fantasifulla mönstrena få pryda även mitt hem. Manuel Canovas har kommit med en ny kollektion fantastiska Toiles i underbara färger. Så fort jag kommer till projekt hallen skall den prydas med nedanstående. Tapeten kommer jag bara att sätta på en liten kortvägg och sedan skall jag komplettera med kuddar i samma tyg till pinnsoffan i hallen samt blir det en liten hissgardin till fönstret precis ovan hallen på övervåningen. Åh, längtar tills allt är på plats.


2010-08-18

Factory 20.

Jag fick via House Doctors blogg nys om detta fantastiska design-och konstkollektiv som kallar sig Factory20. Då bilderna och deras möbler är så otroligt häftiga måste även jag dela med mig av denna lilla pärla (synd bara att de befinner sig i USA). Det passar verkligen in i vintage- och industirlooken som är så inne för tillfället. Så vill man få lite inspiration så finns här MASSOR!




2010-08-16

Ellys rum

Så, jag har mjukstartat lite på jobbet efter semestern. Jobbade i förra veckan och nu är jag ledig igen. Elly skolas in på nytt dagis och jag hoppas att hinna tapetsera hennes rum under de timmarna hon är borta. Idag har jag hunnit börja och riva tapet, så en vägg är nu redo att tapetseras. Jag har velat fram och tillbaka på vilken tapet jag ska välja till barnrummet. Mina olika förslag har varit:





  • Midbecs kollektion Belle Rose. Älskar de starka färgerna.

Slutligen blev det dock fyra olika tapeter ur Boråstapeters kollektion Bohemé, en småprickig tapet i en mjuk färgskala. Jag ska sätta en färg på vardera vägg. Bilder på resultatet kommer så fort jag är klar.



2010-08-15

Li Edelkoort ad.10 kollektion

Jag gillar verkligen Alcros senaste kollektion kulörer framtagna av trendanalytikern Li Edelkoort. Den dova färgskalan som domineras av mörka neutrala färgnyanser, mycket i grå-blått. Det känns så rätt och som en härlig kontrast till allt det ljusa och nordiskt vita. Äntligen är Cappucino och Latte-färgernas tid förbi!





2010-08-13

Kami fusen

Jag har förälskat mig i de japanska pappersballongerna, så kallade Kami fusens, och vill ha en hel bunt av dem att fästa i taket i Ellys rum. De är otroligt charmiga och finns i form av bla fiskar, apor och elefanter. Tidigare har jag bara sett dom på nätet men idag sprang jag på dem inne i en butik i Göteborg. Så fort Ellys rum blir klart (ska börja tapetsera i nästa vecka) så skall det inhandlas ett gäng Kami fusen. Jag kan även tänka mig att ha dem som dekoration till dukningen vid en fest. Varför inte till kräfskivan?!



2010-08-11

Kärlek!

Me likelike! Sådana här bilder får mig att smälta. Jag blir:

Lycklig
Kär
Längtansfull

Allt på samma gång!






Fler bilder hittar du på Mixr.

2010-08-09

Lo Bjurulf

Spana in den svenske stylisten Lo Bjurulfs otroligt vackra och häftiga bilder. Hon har gjort jobb för bland annat Ikea, Elle Interiör, NK Trend och Nordsjö. Vilket ögongodis!







2010-08-08

Regniga dag

Regniga söndag. Idag känns det som hösten har kommit.

Niki Jones överkast

Åhh, detta fantastiska överkast ger mig sådant Ha-begär! Det skulle passa perfekt i vårat nya sovrum!




Överkastet kan klickas hem hos Kung Karusell.

2010-08-07

Loppisrunda

Idag har jag och vännen Anna återigen varit på en liten loppisrunda. Denna gången hamnade vi i Vallda utanför Kungsbacka. Målet för turen var inget att hänga i granen, mest massa skräp. Visst att det är inne med gamla sockerlådor och annat som återfinns i gamla lador (ja, tänk om man hade turen att ha en gammal lada) men att ta 25 kronor för en pinne(?!) är ändå att gå förlångt (om någon förstår varför i all fridens namn man skall betala för en gammal täljd pinne så är ni mer än välkomna att förklara detta för mig). Hur som helst, charmen med loppisrundor är ju att man aldrig vet vad man kan hitta på vägen, och idag hittade vi en pärla! Fjällestorp Interiör, som butiken heter hade massvis med fint. Helt klart värt ett besök för alla som har vägarna förbi Vallda. Jag förälskade mig i en pall (inte helt olik Tolix-pallen men betydlig billigare och sååå fin) i en matt grå färg (har försökt hitta bild på den på nätet men förgäves). Den hade passat perfekt som sängbord men då hon hade bara 1 st. hemma så blev det ingen affär (dock bad jag henne kolla om hon kunde få hem 1 till, så jag hoppas hon hör av sig snart med goda besked). Då vi hade vägarna förbi Kungsbacka var det givet att göra ett besök på Marys House ( superfin butik med trevlig personal) och jag kom därifrån med tyg (linnetyg) till draperi för garderobsväggen till sovrummet. Så nu ska här sys!

2010-08-06

Magasin 36







I sommar gjorde jag och min goda vän Anna en tur ned till Skåne med siktet inställt på loppisar och några sköna butiker längs vägen. Vi hade planerat rutten och besökte bland annat Slottstallet, en bedårande butik mitt ute på den skånska landsbygden. Men, höjdpunkten blev en helt annan butik som vi inte hade med på våran måste lista (från ett tips av en mycket gästvänlig dam på ett av alla loppisställen). Vi fick förklarat för oss att Magasin 36 inte fick missas! Det skulle vara en upplevelse. Och vilken upplevelse sen! Jösses amalia! Där hade jag kunnat gå och bara njuta av miljön i flera timmar!
I det gamla saltglaseriet i Höganäs huserar nu Magasin 36. Den gamla (och stora) industrilokalen har fått sig en makeover och bidrar till den magnifika stämning som butiken har. Vid vårat besök var de i full gång med att bygga kafé och visningslägenhet på övervåningen. Så när allt är klar är besök nr. 2 ett faktum. Tyvärr verkar det inte som att butiken har någon hemsida (än i alla fall) men jag har lånat bilderna från deras facebooksida, och där finns fler vackra bilder att gotta sig i. Så mitt tips till alla som har vägarna förbi Höganäs är att ta sig tiden och stanna till på denna fantastiska pärla!




Det blå radhuset!



Det har minst sagt varit lugnt här på bloggen ett bra tag nu. Jag har länge känt att inspirationen för att skriva inte funnits där, samt att tiden inte tycks ha räckt till. Men intresset finns ju där och bloggandet är ju ett perfekt sätt att få ned sina tankar och ideér på. Så jag funderar på att dra igång bloggandet igen. Det återstår att se hur flitig bloggare jag blir, men jag ska ge det ett försök till.

Det har hänt mycket sen sist. Den största och kanske viktigaste förändringen är att vi flyttat. 68 kvadrat lägenhet har blivit 105 kvadrat radhus (bloggen behåller det gamla namnet). Jag älskar det och det känns 100 procent rätt att testa på radhuslivet (jag är uppvuxen i radhus och har under hela min barndom sagt att jag inte vill bo i radhus, varför vet jag egentligen inte, men antar att det är någon form av jag-vill-inte-göra-som-mina-föräldrar-fas). Då vi bara bott här drygt en månad finns det mycket att fixa med. I går avslutade jag tapetseringen av sovrummet och näst på att göra listan är min lilla hobbyhörna. Så, jag ska göra mitt bästa för att dela med mig av projekt radhus och alla mina andra tankar. Nu kör vi!

Tapeten jag har satt i sovrummet. Den heter Kina slott och kommer från Sandbergs.