2009-03-26

Leilas värld.

För alla Leila Lindholm älskare där ute rekommenderar jag varmt hennes senaste projekt; Leila i tidningsformat. Eftersom jag har svårt att motstå både Leilas härliga pastellkavalkad och inredningstidningar så är det för mig ett vinnande koncept. Jag inhandlade det första numret av Leilas Country Living hos Sally Bazar och hade trevlig läsning igårkväll. Pasteller känns ju helt rätt i vår och nu är jag sjukt sugen på att göra något åt min galet tråkiga balkong.

2009-03-19

Det finns alltid plats för en stol 2.





Till alla stolsletare därute (Janne och Susanne?) kanske Anna Von Schewens stol Twist kan vara något. Den har precis fått Sköna Hems utmärkelse årets möbel 2009. Inte illa. Utmärkelsen fick mig att leta efter mer från Anna Von Schewen och det visade sig att hon gjort flera stolar som jag gillar.



Stolarna Split och Hug-chair.

2009-03-13

Hemmasydd lekmatta.

Till alla med barnasinnet kvar kan jag rekommendera det Göteborgsbaserade företaget Little Red Stuga (skönt namn). De utvecklar produkter för barn med tanken om att i deras värld står barnet i centrum (borde det inte göra det för alla företag som gör produkter för barn?!) Jag förälskade mig så i deras Dreambag att jag var fräck nog att sy mig en liknande. Men till alla som vill ha en egen finns den att köpa på deras hemsida.


Till min Dreambag-inspirerade lekmatta har jag använt ett gammalt lakan från min egen barndom tillsammans med rosa och gul velour.

Little Red Stugas sköna sittsäck Kebnekaise.

2009-03-12

Satumetsä

Åh, vad glad jag blev när jag såg att Klaus Haapaniemis kollektion Taika för Iittala har fått en uppföljare i kollektionen Satumetsä. Hur fin är inte denna kollektion egentligen? Jag blir alldeles till mig och inser genast att jag bara måste fylla mina köksskåp med dessa underverk. Och jag tycker att det går alldeles utmärkt att kombinera med Taikan. Det finns en viss risk att jag snart har så många tekoppar av dessa att jag inte får plats med annat i skåpen.

Foto: www.iittala.com

2009-03-10

Snygga textilier på IKEA

Ikea har verkligen gjort ett uppsving på textilavdelningen. Nu kan man hitta riktigt snygga textilier till superbra priser. Me like! Framförallt tycker jag stora delar av nyheterna passar alldeles utmärkt till sommaren. Sy kuddar, gör löpare och dukar att ha på altanen. Piffa upp sommarens utomhusbjudningar genom att låta metervis att dessa tyger fladdra i vinden. Priserna inbjuder ju verkligen till att låta fantasin flöda.


Foton: www.ikea.se

2009-03-09

Wabi-Sabi

En av de nyare inredningstrenderna som kommit är den österländska livstilsfilosofin wabi-sabi. Gammalt, ärvt, slitet, gulnat,asymmetriskt. Fokusera på det ofullkomliga och du är rätt ute. Inte överbelamrat men inte heller skinande rent, med andra ord varken bohemiskt eller modernt skandinaviskt. Kanske någonstans mittemellan.

Egentligen gillar jag inte att sätta mitt hem i ett fack. Det skapar sådana begränsningar. Min filosofi är att inreda med sådant jag tycker om och jag gillar saker från en mängd olika stilar. Framförallt gillar jag att blanda gammalt med nytt, svulstigt med stramt etc. Skulle jag sätta en etikett på mitt hem skulle det bli eklektiskt. Det känns som om en bred benämning. Men jag gillar wabi-sabi tänket, speciellt i dessa miljömedvetna tider. Mitt vardagsrumsbord får nog säga vara högst wabi-sabi; ett träbord (inköpt på Indiska för en herrans massa år sedan, övertaget från svärmor och svärfar)som spruckit och har mängder av ringar från kaffekoppen. Ju mer det slits desto mer tycker jag om det.

Skulle du dock vilja lära dig mer i ämnet och kanske inreda ditt hem efter wabi-sabi filosofin ordnar Sköna Hem kurser i ämnet.




Foton: www.skonahem.se

2009-03-08

Ny inspiration.

Denna byrå hittade jag på en secondhandaffär och den gav mig ny inspiration. Nu håller den på förvandlas till en klädbyrå till Ellys rum. Återkommer med resultatet.

2009-03-05

Det finns alltid plats för en stol.




Jag har en förkärlek för stolar och fåtöljer. Vore det inte för mina 68 kvadrat skulle jag ha betydligt fler. Ändå har jag tre stycken stående på vinden som inte får plats men som jag inte kan göra mig av med. Därför blev jag smått förälskad när jag såg min vän Erlindas inramade planscher hemma. För alla andra stolälskare finns dessa att beställa här.

2009-03-02

Idétorka.

Det är lugnt på inredningsfronten för tillfället. För lugnt. Men jag finner ingen inspiration och ork. Vet inte riktigt vad det beror på, men kanske är det bara så enkelt att man emellanåt behöver ett litet break för att återfå inspirationen. Till helgen åker jag på spa, kanske kan det ge mig nya krafter. Sovrummet står iallafall på tur, det ska bli en orgie i grönt. Så jag är på tygjakt till gardiner, kuddar och sänggavel. Återkommer med resultatet. När det nu blir.