2008-12-27

Nyårslöfte.

Ni som läser denna blogg har vid det här laget förmodligen förstått att jag är en ganska så ivrig människa som har svårt att komma till avslut i diverse fixa-hemma-projekt. Detta ska det bli ändring på. För första gången under mina 28 levnadsår så ska jag avge ett nyårslöfte som jag uppriktigt och ärligt vill hålla. Årets nyårslöfte består av fyra delar, dessa är: 


1. Att efter diverse måltider och småätande se till att skräpet INTE hamnar i diskhon utan direkt i papperskorgen. Som exempel kan nämnas äggskal, chipspåsar (jag är väldigt förtjust i chips, tror jag fått det av min mamma) och salladsrester.

2. Pappersinamlingspåsen, stolar som ska upp på vinden, skräppåsar och dylikt ska inte parkeras framför ytterdörren för att sedan stå där i dagar innan det hamnar på sin rätta plats. Nej, hädanefter kliver vi inte över saker i denna familj.

3. Nytvättad tvätt hamnar i garderoben, INTE i Ikea-kassen tills nästa gång det är dax att tvätta. 

Slutligen, punkten som legat som grund för hela nyårslöftesgrejen:

4. SE TILL ATT AVSLUTA PÅGÅENDE PROJEKT INNAN JAG STARTAR UPP NÄSTA  (se inlägg under Pågående Projekt för bakgrundsinformation).

I sann barnuppfostringsanda tänker jag ge mig själv en belöning (som en liten morot) när jag varit duktig på detta. Men jag har inte kommit på hur detta ska gå till än och vad belöningen skall bestå av. Någon med förslag? 

Slutligen hoppas jag alla får ett riktigt fint 2009 och att julen 2008 varit underbar. Det var i alla fall min.  

2008-12-19

Tidningsfrossa

Det bästa som finns är ljudet av posten som dimper ned i brevinkastet och man bara hör hur något tungt faller till hallmattan. Då vet jag precis vad som väntar, ännu en inredningstidning att sätta klorna i. Jag älskar att bläddra i alla tidningar och låta mig förföras av alla reportage och vackra bilder. Jag känner mig alltid så kreativ efter att ha bläddrat i dessa tidningar. Idag kom Sköna Hem (perfekt då jag ska spendera kvällen ensam då sambon har en spelning med bandet, än är Elly lite för liten för att få följa med;) och jag har fortfarande inte hunnit bläddra igenom Antik och Auktion. Jippie! Dilemmat med att prenumera på ett flertal tidningar är dock förvaringsutrymmet. Hur mycket jag än vill så har jag inte plats för alla tidningar. Detta har jag löst genom att klippa ut (gud förbjude!) alla de bilder och reportage som jag verkligen gillar och sätta in dem i plastfickor i pärmar. Sedan sorterar jag efter rum! Då kan jag alltid gå tillbaka och bläddra bland guldkornen. Det är även ett bra sätt att se vad man verkligen tycker om (speciellt jag som har tendens att låta mig förföras av vitt skilda stilar och epoker). Ett tips till alla med mycket tidningar och lite förvaring (dock sparar jag oftast en årgång innan jag sätter saxen i dem, kan inte riktigt med att klippa sönder tidningen då jag nyss fått den, den måste få stå och samla damm ett tag först). I helgen ska jag hoppa in och jobba i butiken. Ska bli så kul att åter få bläddra bland alla nya tapetkataloger och tyggalgar som jag missat under min mammaledighet. Så jag släpper julhysterin för ett tag och ägnar mig åt ögongodis istället:)

Inte världens bästa bild, men här är mina inspirationspärmar.

Tänk om, inte nytt!

Det var precis vad jag gjorde när jag i lördags vaknade med en lösning på diverse barnsäkrat-hem-lösningar. Sambon åkte till repet med bandet och jag och Elly var kvar hemma. Först hade jag tänkt vänta in sambon så att han fick vara med och bestämma, men min iver tog överhand. Så operation möblera om i vardagsrummet inleddes (fortfarande iklädd nattlinne). Sideboarden som stått i sovrummet fick flytta ut i vardagsrummet och ersätta platsen för sideboarden i vardagsrummet. Den fick i sin tur sin nya plats som en tv-möbel och tv-möbel flyttade in i sovrummet. Man skulle kunna kalla det ett treskiftsbyte. Och vips så hade jag löst problemet med en låg tv-möbel med öppna hyllplan och lägenhetens största sladdtrassel (mycket spännande för en 6 månaders bebis). Nu är allt gömt inuti den "nya" tv-möbel. Snyggt och prydligt! Så, jag som gått och funderat på att köpa en ny tv-möbel sparade mig några tusenlappar genom att tänka om!

2008-12-16

Amy Butler

Med tanke på att jag är galen i mönster är det inte så konstigt att jag gillar Amy Butlers hemsida. Hon samlar på sig vintagetyger och använder dom i alla sina arbeten. Bland annat gör hon väskor, lapptäcken och kuddar .Sjukt mycket färg och mönster i alla dess former, som en enda stor godispåse. Jag kanske inte skulle vilja blanda riktigt såhär mycket men att plocka guldkornen och kombinera tillsammans med enfärgat skulle vara ett lyckat kort. Och för alla som gillar att pyssla hemma finns det gratis symönster att ladda hem från hemsidan. Kul!




2008-12-09

Vad gör man när man har tusen ideér i huvudet och alldeles för dåligt tålamod? Det känns som min hjärna håller på koka över av alla pågående projekt och allt jag bara vill sätta klorna i. Jag har en förmåga att starta upp projekt som jag sedan aldrig riktigt slutför ordentligt. Till exempel kan nämnas några tygkorgar jag sytt till hallen. Jag satte mig en morgon full av iver att få ordning på hatthyllan (som formligen drunknade i sjalar och halsdukar) och började sy ett gäng tygkorgar av ett möbeltyg jag hade liggande på vinden. I min iver att se slutresultatet (samt att jag redan påbörjat projekt två och tre i tanken) sket jag i att fålla korgarna. Så nu står dom på hatthyllan halvfärdiga.

I samma veva som jag höll på med korgarna hittade jag en gammal lampa på en secondhand-affär. Jag skyndade mig till Sallys Bazar och inhandlade ett superfint grönt sammetstyg och bokstavligen sprang med vagnen hem för att starta upp projekt klä-om-lampa (Elly satt bredvid mig på golvet och var mindre nöjd över att all min uppmärksamhet gick till lampan och inte till henne..."här Elly, lek med ankan, mamma är alldeles strax klar...jag ska bara..."). Och visst, resultatet blev riktigt fint, men nu saknas bara slutfinnishen med en snygg franskant nedtill som måste inhandlas (lär förmodligen inte ske under detta året men lovar att återkomma med bild då allt är klart). Så, nu hänger en halvfärdig lampa i sovrummet (alldeles på fel plats också, för att orka ta fram borren och borra ett nytt hål i taket, ja det kan ta tid innan jag tar mig för att göra det). Och såhär håller jag på. Igår åkte jag till jobbet och köpte med mig målarfärg till garderobsdörrarna (som borde vara målade för ett år sedan). Jag planerar att inom en kort framtid införskaffa ett linneskåp som ska göras iordning till sovrummet. Jag antar att jag helt enkelt får acceptera att jag är lite rörig och att saker och ting tar tid. Men som jag brukar säga, den dagen jag inte har något att fixa med här hemma, då är det dags att flytta.

2008-12-08

HM goes inredning.

Häromdagen då jag kollade posten hade jag fått en postorderkatalog med HM´s satsning på inredning. Ivrig som jag är hade jag inte tid att ta av mig ytterkläderna innan jag kastade mig över den. Jag trodde jag skulle få se något nytt och roligt men jag måste erkänna att jag blev ganska besviken. Kollektionen bestod utav textilier i olika former; kuddar, sängkläder, handdukar, dukar etc. Allt i en dov och neutral färgskala (undantaget heter Liselott Watkins och kanske det enda som jag fastnade lite extra för) och med en enkel design. Så, jag tror inte det blir någon beställning för min del. Men för dom som fastnade för något så får man vänta tills mars innan det lanseras. Trots mitt svala intresse hoppas jag givetvis på en fortsättning och en uttökning av sortimentet, man vet aldrig vad HM kan åstadkomma.

Några av Liselott Watkins mönster. Foto: www.elleinterior.se

2008-12-02

Tygleksaker

Smet in en sväng på Bagaren och Kocken igår och där hittade jag dessa två alldeles underbara leksaker; ett svärd och en gitarr i tyg. Fredligt! Det är ju svårt att inte längta lite tills lilltjejen blivit lite större så man kan få köpa såhär fina leksaker till henne. Även om man ska leva i nuet.

Foto: www.inreda.com